Ekologiskt kött

Husa Gård producerar livsmedel utan onaturliga tillsatser – vare sig på åkrarna, i fodret eller i våra produkter. Förutom att det bidrar till öppna landskap och biologisk mångfald så smakar våra produkter godare.

Allt vårt kött är KRAV-märkt och om inget annat anges kommer det från djur som är ekologiskt uppfödda på gården. Att vi har ett eget slakteri gör att vi då helt undviker stressande transporter.

Alltid i butiken

De allra flesta av våra produkter kan du alltid köpa i butiken utan att beställa i förväg.

Grillådor

Våra lådor med kött som passar att grilla är perfekt för dig som älskar BBQ och grillat. Normalt sett är lådorna infrysta.

Korvar

Våra korvar är tillverkade av gårdens råvaror men är för tillfället inte formellt KRAV-godkända. Hög köttprocent som det ska vara. Normalt är de infrysta.

Köttfärs

Vi har både nötfärs, fläskfärs och blandfärs i sortimentet. Färsen är packad i 1-kilosförpackningar.

Köttdetaljer

I disken har vi diverse köttdetaljer från gris och nöt, oftast infrysta. Det kan vara julskinka, skinkstek, spjäll, sida, kotletter mm från gris, och högrev, rulle, entrecote mm från nöt. Efter tillgång vecka för vecka. OBS: endast förpackade varor.

Sorterade lådor med nötkött

Allt vårt nötkött är hängmörat i minst två veckor för att få en perfekt mörhet och smak. Köttet är packat i märkta vakuumförpackningar – redan infrysta.

Beställningssortiment

Hel-, halv- och kvartsdjur

Om du beställer i förväg så kan du köpa kött i form av helt, halvt eller kvarts djur. En kvart betyder att man får både framdels- och bakdelskött, d.v.s. hälften av ett halvt djur. Självklart är köttet styckat och klart. Nöt- och grisköttet är packat i märkta plastpåsar och är inte infryst.